keskiviikkona, helmikuuta 15, 2006

Ripsun pitsiviikko

Tämä blogi etenee kyllä pylly edellä puuhun. En oikeasti ole ollut pitsineuleiden ystävä (kuten en hahtuvankaan), mutta neulontapalstan ja Kristelin vanavedessä villaannuin pitsihuiveihin. Vaikka en osaakaan käyttää niitä yhtään, ajattelin opetella.

Ensimmäinen pitsihuivini oli tarkoitettu huivin ja ponchon välimuodoksi, ikään kuin helpottamaan ajatusta huivin pitämisestä. Poncho ei kuulosta niin... niin...vaikealta. Pidän vaatteista, jotka voi pukea ylleen ja sen jälkeen unohtaa. Huivia ei voi unohtaa. Huivia täytyy kantaa. Tässä huivi on taiteltu ponchon malliin, mutta todellisuudessa laiska viimeistelijä on jättänyt huivin ihan pelkäksi huiviksi.



Malli: Pitsin mallineule Moda 5/2005 (tämä täytyy vielä tarkistaa), huivin koko n. 50 cm x 165 cm
Lanka: Novita Chic Mohair, n. 200 g
Puikot: nro 6,5


Seuraava pitsihuivi syntyi suunnattomasta himosta käyttää ostamaani silkkivillalankaa. Tämä huivi kaipaa vielä pingotusta ollakseen valmis.



Malli: Roosa
Lanka: Wetterhoffin Sivilla, n. 100 g
Puikot: nro 4

Kolmas pitsineule on luvattu joululahja. Tiedättehän tyylin; lupaat neuloa jotakin joululahjaksi, mutta sillä ehdolla, että lahja ei valmistu vielä jouluksi. Köh, tässä on joulusta vierähtänyt jo useampi viikko... Onneksi sisko jaksaa odottaa.



On vaikea uskoa, että näistä pötkylöistä syntyisi joskus pitsineuletakki. Luotan pingotuksen voimaan. Florica-kartio on löytö Novitan Korian tehtaanmyymälästä vuodelta nolla. Suojelen sitä kuin pyhäinjäännöstä. Itken varmaan verta sinä päivänä, kun tämä 2,5 kg lankaa loppuu.