sunnuntaina, syyskuuta 27, 2015

Lahjakoriin täydennystä

Tämän lankavaraston vajuttamisen ansiosta lahjakori saa runsaasti täydennyksiä.

Paksuista puuvillalangoista neuloin vielä muutama vuosi sitten neuleita itselleni. Ajat muuttuvat, enkä enää pidä näin paksuista neuleista. Onneksi löysin mainion mallin näille puuvillakerille. Ostoskassi on testattu ja ainakin omasta mielestä käteväksi todettu. Onhan se vähän paksu, mutta sen suurimmat ansiot ovat kestävyydessä ja barbapapamaisessa muotoutuvuudessa. Näillä saa kannettua kotiin niin maitolitrat kuin vesimelonitkin.



Ostoskassi
Malli: Grrlfriend Market Bag by Laura Spradlin
Lanka: Drops Muskat, yht. 94g
Puikot: nro 4,5 ja 3,5




Paapan palatossuille on aina tarvetta ja on hyvä pitää yhdet sellaiset varastossa:



Paapan palatossut
Malli: Käspaikka
Lanka: Novita 7 veljestä ja muita vastavan paksuisia jämiä yht. 160g
Puikot: nro 3


Keskeneräisten laatikosta löytyi toisetkin palatossut. Nämä on aloitettu pari vuotta sitten, mutta jäivät kesken, koska olivat liian pienet neljävuotiaalle. Niistä puuttui ainoastaan silmät ja kulmakarvat. Nyt ne pääsevät vauvalahjakoriin. (Kyllä niiden vauvojenkin jalat joskus kasvavat.)



Kiukkulinnut II
Malli: Käspaikka
Lanka: Novita 7 veljestä 59g
Puikot: nro 3


Nämä kiukkulinnut pääsivät mukaani, kun laajensin tajuntaani ja osallistuin poikien koulun Osaamismessuille kodin ja koulun päivänä viime perjantaina. Oli niin mielenkiintoinen kokemus, että kirjoitan aiheesta lisää myöhemmin.

sunnuntaina, syyskuuta 20, 2015

Pari peittoa

Lankavarastontyhjennys jatkuu. Puristin pari peittoa valmiiksi.

Vaakatilkuista syntyi toinenkin tähtipeitto. Fiilikset ovat samat kuin edellisessäkin peitossa; lopputulos on oikein kiva, mutta kasaamisvaiheessa vierähti melkoinen tovi.



Tähtipeitto II
Malli: vaakatilkut
Lanka: Novita Florica yht. 382g
Puikot: nro 3


Punaruskea peitto olikin paljon mieluisampi tehdä. Toki tässäkin oli langanpätkiä pääteltävänä, muttei ollenkaan niin paljon kuin vaakapeitoissa, koska tässä uuden blokin silmukat poimittiin aina edellisen reunoista.



Peitto
Malli: Moderne Baby Blanket by Kay Gardiner and Ann Shayne
Lanka: Novita Florica yht. 254g
Puikot: nro 3


Näin jälkikäteen ajateltuna värivalintoja olisi voinut miettiä vähän tarkemmin. Valkoinen ja harmaanruskeat ovat liiankin läheisiä värejä ja punainen pomppaa silmiin. Tämän peiton työläin vaihe oli ehkä i-cord-reunan neulominen, mutta senkin kestin, koska mielestäni siitä tulee niin siisti.



Vaikka viimeistely olikin tuskaa, tykkäsin kuitenkin neuloa näitä peittoja. Peitoissa kun ei tarvitse välittää neuletiheydestä, aina tulee sopivaa (tai jos ei tule, sitä voi kompensoida neulomalla leveämmät reunat). Lisäksi näitä voi neuloa telkkaria katsellessa, kirjaa lukiessa tai surffatessa.

lauantaina, syyskuuta 12, 2015

Mini-Annis

Maailman on pullollaan kaikenlaisia kaulanlämmittimiä. Olen itsekin kokeillut erilaisia kaulureita, mutta omaan kaulaani sopii parhaiten kiedottava pikkuhuivi. Koska ruskeasta ja viininpunaisesta huivista jäi pienet jämät, pistin puikoille pikkuruisen Anniksen.



Mini-Annis
Malli: Annis by Susanna IC
Lanka: Grignascon Merinosilk ja Teeteen Elegant, yht. 17g
Puikot: nro 4,5




Ehkä siitä olisi voinut tulla vähän suurempi, mutta kyllä se juuri ja juuri kaulan peittää. Ja mikä parasta, viininpunainen lanka kului kokonaan loppuun.