keskiviikkona, toukokuuta 23, 2007

Ihanat sekundat!

Onpas kerrassaan nautinnolliset sukat. Ihanat neuloa ja vielä ihanammat pitää! Regia Silk nousi samaan rakastettavien lankojen kastiin Sivillan kanssa. Myös ohje oli perusteellinen ja kokokin osui kohdalleen just eikä melkein. Ei siis purkamisia!















Falling in Love -sukat
Malli: Anniken Allis
Lanka: Regia Silk, 52g
Puikot: nro 2,5


Kaikkea uuttakin tuli opittua. Ensinnäkin oli kiva käyttää virkattua valealoitusta ja oppia neulomaan sukka päkiästä alkaen.

Toisekseen tuli opeteltua tiimalasikantapää. Se ei ehkä kuitenkaan oo mun juttu, jalka kun on luisevaa ja korkeaholvista mallia (ainoa paikka muuten tässä kehossa, josta voi käyttää sanaa "rintava"). Tiimalasikantapää saattaa toimia ehkä paremmin pojan pullajaloissa...



















Kolmanneksi oli pikku pakko opetella neulomaan sukat pyöröpuikoilla. Pari sukkapuikkoa nimittäin katosi mystisesti matkan varrella. Onneksi katosi, muuten tämäkin kokeilu olisi jäänyt hamaan tulevaisuuteen. Nyt en taida enää sukkapuikkoja sukkien neulomiseen käyttääkään.

Kaikesta ihanuudesta huolimatta sekundat näistä tuli. Lanka nimittäin loppui kesken kaikesta huolellisesta etukäteispunnituksista huolimatta. Sujuvasti jatkoin toisen sukan loppuun toisella, vähän tummemmalla langalla. Ehkä hieman harmittaa, mutten jaksanut uutta kerääkään ostaa parin rivin takia.

maanantaina, toukokuuta 14, 2007

Netti on neulojan paras ystävä

Victorian Lace -kirjan innostamana kaivoin Regia Silk -keräni esille ja rupesin etsimään sopivaa pitsisukkamallia. Vaatimuksia vain tuntui olevan vähän liikaa: pitsiset, kärjestä aloitettavat (että lanka varmasti riittää) ja mielellään vielä kantapää lyhennetyin kerroksin. Eikä kauneuskaan olisi pahitteeksi.

Knittystä löytyi Hederat ja Falling Leavesit, Ullasta taas Haruhat ja Sauna-sukat. Kivoja malleja, mutta joko ehdot ei täyttyneet tai muuten ei malli tuntunut oikealta. Kunnes kolahti. Taas olin etsinyt liian kaukaa. Kun Tikrun mami esitteli kirjaansa hänellä oli jalassaan Falling in Love -sukat. Nyt tuli se oikea vastaan!

"Tää hyvältä näyttää, sä tiedät sen itsekin":


















On tämä netti vaan neulojan taivas! Malleja on pilvin pimein, kunhan vaan jaksaa selata. Eniten kuitenkin tykkään siitä, että googlettamalla langan tai mallin nimen löytää sata uutta kuvaa kyseisistä sukista/muista töistä. Ja samalla sata uutta hyvää blogia, joita seurata... Kiitos siis teille kaikille neulebloggaajille, teistä on aina apua!

lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Tyhjien käsien syndrooma

Hirvittävä neulelama takana. Kädet olisivat kyllä neuloneet, jos olisi ollut jotain mitä neuloa. Mutta kun ei ollut! (Lukuunottamatta tietenkin niitä muutamaa jurakauden muumiota.) Pojan palmikkopaidan jälkeen jäi tyhjyys. Näin siinä aina käy, kun urakoi yhtä työtä kiireessä valmiiksi eikä ehdi aloittaa mitään muuta.

Booga oli pakko tehdä valmiiksi, vaikkei yhtään huvittanut. Onneksi siitä tuli kuitenkin ihan kiva ja käyttökelpoinen, just sopiva kukkarolle, avaimille ja kännykälle.


















Booga bag
Ohje: Julie Anderson
Lanka: Virtain Villan hahtuva 120g
Puikot: nro 6

Sain myös vihdoin ja viimein aloitettua pojalle pipoa.














Onneksi Tikrun mami kävi vierailulla ja toi mukanaan Victorian Lace -kirjan. Kyllä kuola valui ja innostus palasi!